Een droom die uitkomt !!!

Ik studeerde in 1990 af in de laatste lichting herenkleding in Maris Stella te Antwerpen.

Als laatste mannelijke Meester kleermaker mocht ik mijn eindwerk verdedigen tegenover niet de minste kleermakers in België : Dhr Loppa, Dhr Lenders en Dhr Moens waren mijn jury.

Wanneer ik  in april 2008, tot oktober 2010 voor een vriend ( John Heikamp Jr.) die spijtig genoeg kort na de opening van de zaak verongelukte, begon te werken in zijn zaak Costumize te Brasschaat, is het altijd een droom gebleven om dit ooit voor mezelf te straten.

10 jaar later is het dus zover.

Sinds oktober 2020 ben ik gestart met mijn eigen kleding zaak Atelier Clement.

Gelegen net uit het centrum van Kapellen, op de Hoevensebaan nr 219 heb ik een klein, gezellig pandje gevonden en ingericht tot een Atelier waar ik de klant in alle rust kan ontvangen, waar de klant zichzelf kan en mag zijn.

Ik werk enkel op afspraak om het voor de klant zo aangenaam mogelijk te maken.

Er wordt in vier stappen gewerkt. Tijdens het kennismakingsgesprek  gaat het er vooral om wat de klant juist wil, voor welke gelegenheid is het, voor wanneer is het etc …

Dan overlopen we de mogelijkheden, stoffen, linings, design options etc …

Als volgt wordt er opgemeten en afgepast op het juiste pasmodel voor de klant …

Uiteindelijk  kies je als klant dan je stof, voering, knoop, stiksels en alle andere design options, in principe ontwerp je het zelf, of het nu om een kostuum, jacket, shirt, Jeans of Chino gaat, ik  stuur uiteraard wel mee bij, maar uiteindelijk beslis je als klant alles zelf.

Als alles gekozen en beslist is gaat het om een levertijd van 4 tot 6 weken, afhankelijk van het artikel en de stoffen die gekozen zijn.

Ik heb de zaak Atelier Clement genoemd. Clement Elseviers was mijn grootvader, de naam is dus een eerbetoon aan hem”